Patrick van den Heuvel

mr. drs. Patrick van den Heuvel (1986) heeft Fiscale Economie en Fiscaal Recht gestudeerd aan respectievelijk de Universiteit van Tilburg en Universiteit Maastricht.

Na het afronden van beide studies is hij gestart bij een middelgroot accountantskantoor (vestiging Rosmalen) als belastingadviseur in de algemene belastingadviespraktijk. Zijn werkzaamheden bestonden uit de allround fiscale advisering van de directeur-grootaandeelhouder (DGA), MKB-ondernemingen en familiebedrijven. Hier heeft hij uitgebreide kennis en ervaring opgedaan van onder meer herstructureringen, inkomens- en vermogensplanning, fiscale innovatieregelingen en pensioen/lijfrente.

Na zes jaar heeft hij de overstap gemaakt naar Bureau Vaktechniek van het Register Belastingadviseurs (RB). Hier had hij een uitgebreid takenpakket, waaronder het beantwoorden van fiscale vragen in de helpdesk, het schrijven van nieuwsberichten en vaktechnische notities en het geven van inhoudelijk commentaar op (consultaties van) wetsvoorstellen en beleidsbesluiten.

De laatste twee jaar heeft Patrick gewerkt als senior belastingadviseur en hoofd vaktechniek bij een middelgroot accountantskantoor in Eindhoven. Zijn werkzaamheden bestonden uit de allround fiscale advisering van de DGA, MKB-ondernemingen, familiebedrijven en vermogende particulieren. Hij was verantwoordelijk voor de fiscale vaktechniek.

Per 1 oktober 2020 is hij toegetreden als vennoot tot de maatschap Marree & Van Uunen Belastingadviseurs te Oisterwijk. Patrick is een inhoudelijk gedreven fiscalist met een brede fiscale kennis en interesse. Hij heeft diverse vakartikelen gepubliceerd over uiteenlopende fiscale onderwerpen, van de eigen woning tot de fiscale eenheid vennootschapsbelasting en van vermogensanonimisering tot (excessief) lenen van de eigen B.V.

“Voor het invullen van een belastingformulier moet men filosoof zijn, dat is voor een wiskundige veel te moeilijk” – Albert Einstein